Wijnen

Wij schenken in de Brasserie de wijnen van de Bossche Wijndivas Heskia & Kim. Zij importeren al hun wijnen zelf, uit Frankrijk, Italië, Spanje en Oostenrijk. Van lokale, kleinschalige wijnproducenten die ambachtelijk werken vol passie. Die mooie wijnen passen perfect in onze Brasserie.

Welke wijnen hebben we samen met Wijndivas uitgekozen?

Wit

LaVirtu del Mar
Spanje, Alicante | druif: Sauvignon Blanc, Merseguera

Onze LaVirtu del Mar, gemaakt door wijnhuis Las Virtudes, komt uit het achterland van Alicante en is een blend van Sauvignon Blanc en Merseguera druiven. Oftewel een combinatie van een verfrissende ‘bekende’ druif en een tropische ‘autochtone’ druif. Dit ondeugende zeemeerminnetje (terwijl ‘LaVirtu’ = de deugd) siert het etiket van een heerlijke, frisse, toegankelijke wijn om mee te borrelen, die ook nog eens heel fijn bij de gerechten op onze menukaart gaat.

Meer over het wijnhuis weten? Bekijk hier het Wijndivas wijnhuisfilmpje van Las Virtudes

 

Rosé

LaVirtu Rosé
Spanje, Alicante | druif: Monastrell

Onze LaVirtu Rosé is gemaakt van de grote trots van wijnhuis Las Virtudes: de Monastrell-druif. Een druif die wellicht niet zo bekend is als de Tempranillo-druif, maar die op de terrassen van de wijnregio Alicante wel enorm geliefd is. De droge, heerlijk fruitige rosé die het wijnhuis van deze druif weet te maken is verleidelijk makkelijk te drinken. Perfect voor de borrel en bij onze lichtere gerechten.

Meer over het wijnhuis weten? Bekijk hier het Wijndivas wijnhuisfilmpje van Las Virtudes

 

Rood

LaVirtu Tú
Spanje, Alicante | druif: Cabernet Sauvignon, Monastrell

Onze LaVirtu Tú is een toegankelijke, soepele blend van de bekende Cabernet Sauvignon-druif en de lokale trots uit Alicante, de Monastrell-druif. Wijnhuis Las Virtudes heeft deze wijn een aantal maanden houtrijping in eikenhouten vaten gegeven, wat zorgt voor een heerlijk zachte wijn. Komt fantastisch tot haar recht bij wat te eten, maar is voor de rode wijnliefhebber ook een plezier om mee te borrelen.

Meer over het wijnhuis weten? Bekijk hier het Wijndivas wijnhuisfilmpje van Las Virtudes

Wil jij wat meer over Wijndivas weten?

Klik dan hier Wijndivas  of breng een bezoek aan de Wijndivas Winkel op de Noordkade in Veghel